In de categorie super snel. Annemieke wilde eten, maar geen moeite doen. Ze gooide 4 ingrediënten in een kom, een beetje olie en azijn erbij en tadaa, klaar is de lunchsalade. Zo doe ik het ook met regelmaat. Denk niet te ingewikkeld, kijk wat er in de koelkast ligt en gooi bij elkaar. Zo ontstaan vaak hele mooie recepten. Kikkererwten tonijn en rode. Met deze kikkererwten salade waan ik mij weer in Italië.

Havermout wraps met zalm. Als havermoutlover kies ik natuurlijk voor de havermout wraps met zalm van Reny. Dit gezonde lunchrecept heb ik al maanden op mijn to eat lijstje staan. Natuurlijk zijn er honderden variaties op het beleg. Volgens Reny het leukste onderdeel van de wrap en daar ben ik het helemaal mee eens. Summer rolls, de naam summer rolls zet je misschien op het verkeerde been. Maar deze rolletjes kunnen het hele jaar door gegeten worden. De rolls zijn gemaakt van rijstpapier te verkrijgen bij de toko buik en die vul je met allerlei lekkernijen zoals groente en eventueel vis of vlees. Snelle gezonde lunchsalade, deze gezonde lunch salade maak ik zeker 1 x per week. Ik varieer met de peulvruchten, vis in blik en de bladgroente die ik in huis heb. Salade met blauw bes.

lekker gezond en makkelijk recept
Tzatziki maken - makkelijk en gezond recept made by Ellen

Bij de blogs van, reny, annemieke, suzanne en mezelf heb ik in ieder geval 10 makkelijke en gezonde lunch recepten bij elkaar gezocht. In duitsland het overzicht tref je geen broodrecepten aan. Op zich is brood niet verkeerd, alleen voldoen 6 boterhammen per dag niet aan variatie. Het doel met de 30voeljefit challenge is om meer bewustzijn te creëren wat je eet. Meer groente is én van onze belangrijkste pijlers. In dit blog dan ook fijne salades en verschillende soorten wraps boordevol goede koolhydraten, eiwitten en vetten. Allemaal even makkelijk, gezond en snel klaar te maken. Lees het blog van Mind your feed over gezond lunchen nog even door voor meer achtergrond informatie. Probeer eens een paar gezonde lunch recepten uit en maak net als bij het ontbijt een top 5 waarin je varieert. Klik op de titel op naar het recept te gaan.

lekker gezond en makkelijk recept
Gezond Ontbijt Recepten (lekker Simpel en gezond)

Gezonde recepten: lekker, makkelijk en duurzaam - gezondVoorstel


Gezond eten is echt niet moeilijk. Het draait om een goede voorbereiding. Helaas gaat dit niet vanzelf, hiervoor heb je submental tijd nodig. En niet alleen om stap voor stap wijzigingen in je eetpatroon door te voeren, maar ook om het eten klaar te maken. Gun jezelf en je lijf die extra aderlating tijd. Je krijgt er zoveel voor terug. Sta een minuut of 10 eerder op of doe je voorbereidingen de avond ervoor. Suzanne met regelmaat haar voorbereide lunchbox. Of zoek op mealprep en mealprepping voor inspiratie.

Lekker eten met Linda - makkelijk, bewust en vooral lekker


Havermout is populair als ontbijt, maar gelukkig ook gezond. Dit komt onder andere door de bijzondere vezels die in havermout voorkomen: beta-glucanen. Deze oplosbare vezels nemen in de darmen veel vocht op en schijnen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. En omdat ze flink opzwellen en de koolhydraten langzaam worden opgenomen, heb je lang een vol gevoel. Daarnaast zitten in havermout weinig calorieën: zo rond de 230 calorieën als je dertig gram havermout met melk kookt. Lees meer over een gezond ontbijt in ons dossier »).

lekker gezond en makkelijk recept
Kipsalon - lekker en Simpel

Je kunt deze ingrediënten natuurlijk ook de volgende ochtend pas toevoegen, zo blijft het iets krokanter. Roer het geheel wel goed voordat je het in de koelkast zet. Een aantal ideeën: Kruiden. D.: kaneel, koekkruiden, cacao, avc honing, agavesiroop. Noten en gedroogd zweten fruit: amandelen, walnoten, pecannoten, gedroogde abrikozen, rozijnen, Fruit: blauwe bessen, banaan, appel, kiwi, aardbei, peer. Extras: chiazaad, lijnzaad, gehakte pure chocolade, gepofte quinoa, geraspte wortel, pindakaas, amandelpasta, geraspte kokos, een handje gekookte zilvervliesrijst. Stap 4: haal het uit de koelkast.

Na een nacht is je havermout klaar! Proef of het genoeg smaak heeft en roer het daarna. Als je het in een glazen pot maakt, kun je het makkelijk meenemen voor onderweg. Vergeet niet een lepel mee te nemen. De 5 lekkerste havermout combinaties: havermout walnoten banaan honing, havermout geraspte wortel rozijnen kaneel, havermout chiazaad rozijnen kaneel sesamzaad. Havermout pindakaas honing banaan, havermout ananas kiwi kokosnoot rasp, waarom is havermout een gezond ontbijt?

Verrot lekker: kookboek en workshops


Het wordt iets fijner geplet en iets langer gestoomd. Gewone havermout is het snelst klaar, maar is iets minder krokant dan havervlokken. Voor overnight oats is het perfect! Havermout en havervlokken zijn dus geschikt om koud te eten. Als je houdt van een extra bite, kies dan voor havervlokken. Dertig gram havermout is genoeg voor een kleine eter, vijftig gram voor een normale/iets grotere eter.

Stap 2: kies je zuivel of zuivelvervanger. Koude havermout kun je met water maken, maar dan wordt het een smakeloze pap. Wel lekker is melk (gewone melk, havermelk, sojamelk, havermelk, rijstemelk, kokosmelk yoghurt of kwark. Gebruik hier zon 150 tot 200 milliliter van. Stap 3: voeg andere ingrediënten toe en roer het. Nu ben je bij het leukste deel. Het is tijd om je keukenkastjes te plunderen en je havermout te vullen met alles dat jij lekker vindt. Omdat je havermout een hele nacht in de koelkast staat, trekken de smaken goed.

Vispannetje met een lekker knapperig korstje van Sandra

Verwacht wel de structuur van een pap. Gebroken haver: als je havergrutten doormidden hakt, heb je gebroken haver. Gelukkig is dit een stuk sneller klaar: in zon 20 tot 25 minuten. Wel moet je het eerst koken. Havervlokken: deze vlokken zien syndrome er misschien wel het meest aantrekkelijk uit. Havervlokken worden eerst gestoomd en daarna geplet. Ze zijn extra geschikt om koud te eten, omdat ze snel zacht worden, maar wel een bite houden. Havermout: het verschil tussen havermout en havervlokken is niet zo groot.

lekker gezond en makkelijk recept
Lasagne zonder pasta recept - supersnel gezond

Tapasrecepten: makkelijk zelf tapas maken lekker van bij ons

Havergrutten: vergelijkbaar met rijst, want het heeft een hele stevige korrel. Het is niet geschikt slippers om koud te eten, maar je kunt het wel verwarmen in een pan. Dit duurt ongeveer een uur. Het wordt vaak gebruikt om een soort risotto van te maken. Haverzemelen: een haverkorrel bestaat uit een haverpel, haverzemel en de havergrut. De haverzemel is het buitenste omhulsel van de haverkorrel. Na het malen blijft dit over. Je kunt het met (amandel)melk of water verwarmen en er overnight oats van maken.


Het enige wat je brush wel nodig hebt voor koude havermout, is geduld. Het wordt niet voor niets overnight oats genoemd. Je maakt het in de avond, zet het in de koelkast en s ochtends is het klaar om te eten. Strooi er eventueel nog extra toppings over, zoals vers fruit, noten en pitten. Met dit stappenplan maak je je nieuwe favoriete ontbijt: Stap 1: kies je havermout en weeg het. In de supermarkt of natuurvoedingswinkel vind je verschillende versies van haver: havergrutten, haverzemelen, gebroken haver, havervlokken en de welbekende havermout. Niet alles is geschikt om koud te eten.

Kip kerrie recept - supersnel gezond

Havermout is een typisch winters gerecht. Je verwarmt het in een pan, strooit er cure winterse kruiden over zoals kaneel en eet het uit een dampend kommetje. Toch hoef je het de komende zomermaanden niet in de kast te laten staan. Wij hebben de oplossing om havermout het hele jaar rond te eten: koude havermout maken. En ja, dat is lekker! Het is misschien even omschakelen om je havermout niet warm, maar koud te eten. Maar zo gek is het niet. Vergelijk het met muesli, cruesli en granola. Je eet dit ook koud in een kommetje met yoghurt, melk of een plantaardige variant.

Lekker gezond en makkelijk recept
Rated 4/5 based on 874 reviews